710/70R42 MRL RRT770 176A8/173D TL made in India

710/70R42 MRL RRT770 176A8/173D TL made in India

Broj artikla: s-498087
(Napišite mišljenje)

neto 1 406 €

bruto 1 757


7 év
3-14 dana
3
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi robe, molimo vas da nas kontaktirate na sledeći broj telefona: +385/18000015 ili ukoliko želite da vas pozovemo kliknite ovde: Molim vas, pozovite me
U slučaju kupnje količine preko 2 komada, možete računati na dodatni popust!

 db
Ime: 710/70R42 MRL RRT770 176A8/173D TL made in India
Kategorija: Poljoprivredne gume
Proizvođač: MRL
Godišnje doba:
Širina: 710
Visina: 70
Prečnik felge: 42
LI:
SI:
Potrošnja goriva:
Razina buke:
Prianjanje na mokroj podlozi:

QR kod

Poljoprivredne gume

Popunjenost šare guma za pogonsku osovinu traktora je samo 20%. U slučaju traktora sa pogonom na sva 4 točka ne može se proizvoljno mijenjati dimenzija gume!

PR(ply rating) vrijednost.

Određuje dozvoljeni stepen opterećenosti poljoprivrednih guma. Što je vrijednost veća, to je guma otpornija na oštećenja izazvana spoljnim utjecajima.U slučaju eksploatacije u teškim uslovima preporučljivo je potražiti gumu sa što većom PR vrijednošću.

Struktura gume

Razlikujemo dve vrste strukture guma.

Dijagonalne gume su takva vrsta guma, gdje kordovi zatvaraju kut od 45 stepeni u odnosu na rub gume. Između gazećeg sloja i bočnice pneumatika nalaze se jastučasti ulošci koji su napravljeni od rjeđih vlakana, formirajući prijelaz između bočnice i gazećeg sloja.

Kod radijalnih pneumatika se ove dvije funkcije razdvajaju i optimizirana je konfiguracija vlakana na radijalne sile. U slučaju radijalnih pneumatika kordovi su vertikalni u odnosu na uzdužnu osu pneumatika pa samim tim trpe dva puta veća opterećenja u poređenju sa dijagonalnim pneumaticima. Kord radijalnih penumatika se sastoji od upola manjeg broja vlakana nego kod dijagonalnih što proističe iz pravca primjene. Zid pneumatika je tanji, što doprinosi bržem hlađenju pneumatika kao i većoj otpornosti uticaju centrifugalne sile nastale pri velikim brzinama. Zahvaljujući krućoj strukturi, bolje je prianjanje na kolovoz. Također je smanjena pokretljivost gazećeg sloja što smanjuje otpor pri rotaciji. Prilikom nailaska na kamen, nastaju veća opterećenja na rastezanje, što doprinosi razdvajanju ili cijepanju slojeva pneumatika; radijalni pneumatici brže propadaju na neravnom kolovozu (kaldrmi) nego dijagonalni pneumatici.

Oznaka strukture pneumatika. Oznaka R označava radijalni pneumatik. Ostale mogućnosti: ukoliko je oznaka samo srednja crta (-) ili slovo D, to označava dijagonalni pneumatik.

710/70R42 MRL RRT770 176A8/173D TL made in India

Ocjena proizvoda - Napišite mišljenje

Nemam mišljenje

Oznaka gume

Od 1. studenog 2012. na tržištu su dostupne gume, a poslije 1.srpnja 2012. godine moraju posjedovati EU naljepnicu za gume za navedene kriterije kao što su otpor pri kotrljanju, držanje na mokroj podlozi, emisija buke. Uredba je obvezujuća na etiketi EU guma za sve članice Europske unije. To vrijedi za sve gume putničkih automobila, lakih kamiona i kamiona. (Klase C1, C2 i C3). Cilj naljepnica za gume je kako bi se osigurale bolje informacije potrošačima EU, o sigurnosti i zaštiti okoliša i svojstvima gume. Naljepnica na gumi će služiti potrošaču kao aktivna podrška pri odlučivanju. Naljepnica EU guma će biti slična onima koje su već u klasifikaciji električnih aparata kao što su hladnjaci i perilice rublja.One su poznate, na primjer, po boji kodova počevši s najboljima (zelena kategorija- A -) pa sve do najlošijeg svojstva (crvena kategorija -G- ) .

Detalji