Uvjeti kupnje


 

Uvjeti kupnje

 

Uvjeti kupnje u internetskoj trgovini Sinaopt Kft.

Ovaj sporazum o uvjetima i pravilima korištenja Sinaopt Kftinternet trgovine određuje međusobne odnose između Vas kao kupca i tvrtke Sinaopt Kft kao prodavatelja.

Kupci web-shopa mogu biti sve pravne i fizičke osobe koje se registriraju kao korisnici.

Registracijom korisnici prihvaćaju ove uvjete kupnje.

Ako je korisnik fizička osoba, ista mora biti starija od 18 godina i poslovno sposobna. Kupcem se može postati registracijom kao korisnik. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste pravovremeno ažurirati Vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o nastalim promjenama.

Sinaopt Kft obvezuje se na zaštitu podataka kupaca te da će ih koristiti samo u svrhu izvršenja ugovornih obveza prodaje. Kupac u svakom trenutku može pristupiti svome korisničkom računu i svojim podacima te promjeniti opće podatke i pristupnu lozinku.

Osobne podatke koje kupac daje dobrovoljno pohranjuju se u evidencijskoj bazi kupaca. Sinaopt Kft prikuplja i koristi osobne podatke kupca isključivo u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala, unaprijeđenje odnosa s kupcima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom, a u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju.Prilikom registracije kupac daje suglasnost za obradu njegovih podataka u navedene svrhe. Kupac je suglasan da mu se društvo Sinaopt Kft može obraćati pismenim putem, telefonski ili e-mailom te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Sinaopt Kft obvezuje se na isporuku sukladno traženjima kupaca prema trgovini sukladno podacima koje kupac navodi u svojem korisničkom računu ili prilikom poručivanja proizvoda.

Poručenu robu Sinaopt Kft šalje nakon zaprimanja potvrde uplate proslijeđene virmanom.

Sinaopt Kft zadržava pravo povratka naručene robe u optjecaj 3 dana od dana dostave robe ukoliko kupac ne bude na adresi koju je priikom kupnje naveo za dostavu, ili ne bude u mogućnosti preuzeti robu.

U slučaju nemogućnosti isporuke traženih proizvoda tvrtka Sinaopt Kft obvezna je vratiti sva uplaćena sredstva kupcu u roku od 7 dana koja je iste položila na račun tvrtke u svrhu kupnje spornih proizvoda.

Kupac ima pravo na  reklamaciju e-mailom, telefonski ili pismeno u razdoblju do 24h od trenutka preuzimanja robe. Sve fotografije, slike te sadržaj prikazan na stranicama zaštićen je i Sinaopt Kft zadržava jedinstveno pravo na njegovo korištenje.

Zabranjeno je javno prikazivanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija, otpremanju te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog sadržaja ovih stranica ili jednog njihovog dijela te odabir i usklađivanje njihovog sadržaja bez izričitog pismenog dopuštenja tvrtke Sinaopt Kft

Sadržaj ove lokacije zaštićen je autorskim pravom koje pripada tvrtki Sinaopt Kft te sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo u posjedu gore navedene tvrtke.

Sinaopt Kft  zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta korištenja i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su upisali prilikom procesa registracije.

Bilo kakav pokušaj ilegalnog djelovanja na sustav kao i pokušaj lažiranja podataka bit će proslijeđen nadležnim institucijama.

Sve cijene iskazane u internetskoj trgovini www.guma.hr sadrže PDV, izražene su u kunama, ne sadrže trošak dostave i vrijede do isteka zaliha.

Registracija

Prilikom prve narudžbe proizvoda putem elektronskog obrasca nužno je registrirati se na web stranici www.guma.hr. Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) dobiti ćete e-mailom obavijest o uspješnoj registraciji. Radi kontrole mail adrese u istoj ćete e-mail poruci biti zamoljeni da klikom na određeni link potvrdite da je adresa Vaša.Ukoliko ste zaboravili lozinku, novu lozinku možete zatražiti i naknadno. Generiranje nove lozinke ćemo izvršiti nakon molbe putem e-maila na neku od navedenih adresa na stranici internet prodaje. S' odabranim korisničkim imenom i lozinkom te upisom svih traženih podataka postajete naš registrirani korisnik. Kao registrirani korisnik možete nesmetano kupovati u našem web-shopu, primati vijesti, biti obavještavani o novostima i koristiti se svim uslugama naše internet prodaje.

Porudžbina

Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Proizvodi se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda i njegovim spremanjem u košaru. Nakon odabira svih željenih proizvoda i klika na link u pregledu košarice, sustav vas dalje automatski vodi do stranica na kojima se morate prijaviti (postojeći korisnik) ili registrirati (novi korisnik), odabrati način dostave, te odabrati neki od ponuđenih načina plaćanja. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu dobiti ćete povratni e-mail sa potvrdom o uspješno obavljenoj narudžbi odnosno kupovini, što ovisi o odabranom načinu plaćanja.

Način plaćanja i dostava

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Povrat i zamjena

Kupac ima pravo na povrat robe u roku od 8 dana od primitka proizvoda u sljedećim slučajevima:

  • ako je isporučena roba koja nije naručena, i,

  • ako je isporučena roba koja ima grešku.

Gume, tj. artikli, koje kupac vraća moraju biti kompletni, u originalnoj ambalaži sa svim pripadajućim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Kupac je proizvode dužan vratiti o svom trošku na adresu pošiljaoca. U ovom slučaju prodavac će vratit kompletan iznos uplaćene sume odmah ili najkasnije u roku od 30 (trideset) dana po primitku vraćene pošiljke, umanjen za 5% manipulativnih troškova nastalih prilikom isporuke.

Rasprodani artikli

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neke od naručenih artikala ne možemo isporučiti, odnosno da su neki od artikala iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih artikla, osim što će kupac o tome biti obaviješten prije isporuke robe e-mailom ili telefonskim putem postoji i mogućnost obustave kompletne ili djelomične isporuke bez prethodne najave.Stupanje na snagu

Navedeni uslovi stupaju na snagu potvrdom kupovine u web-shopu Sinaopt Kft, a završavaju se momentom preuzimanja pošiljke od strane kupca. U slučaju dugoročne saradnje, navedeni uslovi važe do izmirenja svih obaveza nastalih prethodnim procesima kupovine.

 

Zaključne odredbe

Sve nastale sporne situacije, stranke će pokušati rješiti uzajamnim dogovorom a u slučajevima kada nije moguće postići dogovor važeći su Zakoni koji regulišu pitanje elektronske trgovine u državi gdje se nalazi sjedište prodavca (Sinaopt Kft, Budapest).